Givetvis hjälper vi dig som privatperson med.

Vi är din privata IT-support

365 dagar om året - 24 timmar per dygn
    IT-support när du behöver den.

 

Privatperson? Vi hjälper dig med följande tjänster

 

Datorproblem? Har du raderat foton av misstag? Behöver du hjälp med att installera nytt? Behöver du hjälp med din dator i övrigt och relaterad kringutrustning? Hjälp med handledning och enklare utbildning?

 

Läs gärna mer om RUT-avdraget längre ner på denna sida då vi är RUT-avdrags registrerade hos skatteverket och därmed erbjuder mycket bättre priser till er vid hembesök.

Helsingborgs Datorservice har en datorverkstad i centrala Helsingborg. Vi kan ta emot alla fabrikat av datorer, både Pc och Mac m.fl.

Här nedan finner du några av våra tjänster som vi kan erbjuda

  • Rädda data från kraschade hårddiskar.
  • Rensa bort virus och spyware och säkra upp din dator.
  • Uppgradera din utrustning, t.ex byta ut till en större hårddisk, utöka arbetsminne m.m.
  • Felsöka och reparera datorer.
  • Installera brandväggar, virusskydd, backuplösningar etc.
  • Bygga och konfigurera nätverkslösningar både trådlöst och/eller med kabel.
  • Ominstallation av Windows men behåller samtidigt viktiga filer från din tidigare installation.
  • Installation och konfiguration av Windows , Linux och FreeBSD maskiner.

Inlämningsservice

Vid inlämningsservice debiterar vi en felsökningsavgift á 495 kr som betalas innan felsökning påbörjas. När teknikern felsökt datorn får ni ett kostnadsförslag på åtgärd.

Hembesöksservice

Helsingborgs Datorservice kan erbjuda privatpersoner hembesök i Helsingborg med omnejd. Vi tar hand om din dator och ser över och åtgärdar det som är dina problem. Kanske har du problem med virus som ställt till det i datorn eller kanske saknar du någon viktig uppgradering av ditt Operativsystem som behöver fixas. Kanske är det drivrutiner som saknas, kanske är det fel på någon del i datorn. Du behöver inte kånka datorn till oss, vi kommer till dig. Och vi gör det på den tid det passar dig. Vi har 100% sekretess mot alla våra kunder.

RUT-Avdrag

 

Från och med den 1 Augusti 2016 så kan våra privat kunder dra av kostnader för hjälp med IT eller annan informationsteknisk utrustning i eller i närheten av hemmet vilket resulterar i att 50% av fakturan vi skickar kommer kunna dras av upp till 75.000 kr / år).

Priset på marknadsbaserade it-tjänster ligger på en sådan nivå att de flesta hushåll väljer att utföra tjänsterna själv, eller så utförs de inte alls. Det är nu möjligt att få skattereduktion för vissa it-tjänster för att hushållen ska kunna köpa it-tjänster. Hushållen kommer därmed kunna ha bättre råd att söka hjälp med sina IT relaterade problem samt utökade möjligheter att använda sig av digitala samhällstjänster och andra digitala tjänster samt enklare handledning och utbildning i hemmet. Om ni vill läsa mer om vad RUT avdraget innebär så kan ni läsa en artikel i tidningen PC för alla genom att klicka på denna följande länk http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.660073/rit-avdrag 

 

Uppgraderingar

Känns datorn för långsam? Fungerar inte alla program och spel? Vill du använda Internetbanken eller andra tjänster på Internet men din dator är för gammal? Ibland räcker det med en översyn av datorn. Ibland kan man uppgradera den relativt billigt. Men ibland är det helt enkelt inte värt att uppgradera, utan blir billigare att köpa en ny. Kom till oss med din dator, så gör vi en översyn. Eller ring och prata med våra konsulter så hjälper vi dig med en rekommendation om vad som bör göras med datorn. Vi kan hjälpa till med en uppgradering av din dator och i de flesta fall kan vi uppgradera datorn till en vettig peng. Varför köpa en ny dator om det går att uppgradera sig?

Kom igång hjälp

Behöver hjälp med att koppla in din dator? Kanske behöver du hjälp med att komma ut på internet? Eller du kanske inte har något bredband? Det är mycket nytt när man skaffat sin nya dator. Vi kan hjälpa dig på plats, hemma hos dig och hjälpa dig att koppla in din dator, skrivare, kamera eller scanner och andra datortillbehör. Vi kommer hem till dig och packar upp din dator och går igenom de grundläggande sakerna. Du kanske vill ha råd och tips vid val av internetleverantör. Vi kan hjälpa dig att skaffa bredband och hjälpa till med uppkoppling av modem, ADSL, ComHem eller någon annan Internetleverantör. Backup

Vad händer om din dator kraschar?

Hur dyrt och hur lång tid tar det för dig att få igång datorn igen?

Backuper är viktiga, och det är framförallt viktigt att du regelbundet sparar undan dina foton, e-post och dokument som du inte vill bli av med. Våra datatekniker kan ge dig förslag på hur du skall sköta din backup och hjälper dig att komma igång med att göra egna backuper. Vi kan även erbjuda sig att ta en fullständig backup av din dator, om du känner att du vill ha en extra säkerhet, i fall oturen skulle vara framme. Vi kan leverera data på USB-minnen eller Hårddisk m.m. Vi har 100 % sekretess mot alla kunder. Vi kan service och säkerhet.

Hårddisk krash

Observera att Helsingborgs Datorservice inte kan lämna någon garanti för att innehållet på hårddisken kan räddas vid krash av hårddisk eller andra installationer såsom operativsystem etc. Självklart gör vi, i de fall det går, en backup av data innan arbetet påbörjas. Det innebär att lämnar ni en dator som inte har hårddiskrelaterade problem så är chansen minimal att ni skall förlora er data. Trots all denna säkerhet kan vi aldrig garantera din data och rekommenderar starkt att man tar en backup på viktiga dokument innan ni lämnar ifrån er datorn. Backuper är en viktig rutin som alla bör sköta. Prata med oss om ni vill ha hjälp med detta.

Helsingborgs Datorservice har teknisk kompetens, både egen och förstärkt med IT konsulter, som kan komma med kreativa lösningar på svårare problem.

Vi kan service och säkerhet.